2018. feb 08.

5 káprázatos étterem a nagyvilágból

írta: BakancslistaVadász
5 káprázatos étterem a nagyvilágból

dinner.jpg

1. Dinner in the Sky 

A Dinner in the Sky étterem vendégei 50 méteres magasan fogyaszthatják el a megrendelt ízletes fogásokat. Az üzemeltető cég többfajta bérlési lehetőséget kínál a vállalkozó szellemű, magasra vágyó vendégeknek. A Dinner in the Sky bárhol felállítható: a városban, valahol egy gyönyörű vidéki tájon, sportesemények vagy kulturális események helyszínén esetleg privát rendezvényeken. A Dinner in the Sky a 2 legfontosabb aranyszabálya: exkluzivitás és biztonság. A magasba emelt szerkezet a legszigorúbb német szabványok szerint készült és Belgiumban gyártották. Mesés kilátás, finom ételek és egy igazi adrenalin bomba jellemzi ezt a fajta étkezést.

grotta.jpg

2. Ebéd a barlangban: Ristorante Grotta Palazzese, Puglia, Olaszország

A Grotta Palazzese étterem, az azonos nevű szálloda alatti cseppkőbarlangban található. A barlang nem túl nagy, de legfőbb értéke, hogy a kelti, a tenger felőli fal egyszerűen hiányzik. A szálloda kizárólag a nyári hónapokban egy éttermet rendez be a barlangban. Falépcső vezet le a partról, a termet fapadló borítja, a tengerparti korlát oszlopairól lelógó lámpák világítják meg a barlang előterét és a bárpult környékét. Másfél tucat asztal várja a vendégeket.

hobbiton.jpg

3. Az igazi hobbitkocsma: A Zöld Sárkány Hobbitonban (Új-Zéland)

Az épületet a lehető legnagyobb történeti hűséggel húzták fel, így kissé a föld alá süllyesztve épült, természetesen a lehető legalacsonyabb belmagassággal. Nem kell azonban aggódniuk a középföldei sörre, szomjas látogatóknak, az autentikus belső tér ellenére nem csak a Zsákos Bilbó magasságú vendégek férnek el kényelmesen. A sör mellé egy kis lembaszkenyeret is fogyasszunk el.

under.jpg

4. Öt méterrel a víz alatt, Ithaa Undersea Restaurant, Alif Dhaal Atoll, Maldív- szigetek

 Ha érdekel, a Maldív-szigeteken található a világ első víz alatti étterme. A közel öt méteres mélységben, 2005-ben megnyitott Ithaa Undersea étterem lenyűgöző tengeri kilátással rendelkezik. A víz alatti vendéglő része a Conrad Maldives Rangali Island hotelnek. Az 5 méter széles és 9 méter hosszú építészeti különlegesség 14 fő befogadására alkalmas. A hotel egyik mólójának a végén található csigalépcsőn keresztül lehet lejutni az étterembe.

labassin_waterfall_restaurant.jpg

5. A vízesés közepén: Labassin Waterfall Restaurant, Villa Escudero Resort, Fülöp-szigetek

A bambuszasztaloknál ülő vendégek lábát a lezúduló víz mossa, míg elfogyasztják az étteremben készült autentikus ételeket. Nem lehet rossz érzés.

Facebook oldalunk

Facebook csoportunk és utazási fórumunk

Instagram oldalunk

Kép forrása

Szólj hozzá