2018. feb 11.

10 kötelező látnivaló Németországban

írta: BakancslistaVadász
10 kötelező látnivaló Németországban

mill-1620440_960_720.jpg

Történelem, kultúra és természeti szépségek, talán ezek a legjobb jelzők Németországra. A történelmi városok, falvak, valamint a rengeteg erdő és hegy, ami kényezteti az ide látogató turistákat. Ki az, aki ne hallott volna a bajor Alpokról, a Fekete-erdőről, vagy a Rajna-völgyről? Szép régi katedrálisok és nagy paloták vannak mindenütt, és a kisebb városokban és falvakban, sok évszázados hagyományok fennmaradtak a mai napig.

1. Brandenburgi kapu

A Brandenburgi Kapu az egyetlen megmaradt városkapuja Berlinnek és jelképe Kelet- és Nyugat-Berlin újraegyesülésének. A 18. században épült Brandenburgi Kapu a bejárata Unter den Lindennek, a hársfákkal szegélyezett sugárútnak, mely egyenesen a porosz királyi palotához vezet. Ez Európa egyik leghíresebb szimbólumának tekinthető.

Brandenburgi kapu

2. Fekete-erdő

A Fekete-erdő Baden-Württemberg tartományban, Németország délnyugati ré­szén 200
km hosszú, 60 km széles erdővel borított hegyvidék. Nevét a tobozos fák sötét színéről kapta. A Fekete-erdő nyugati szélén népszerű turista-célpontnak számít Freiburg és Baden-Baden. Magyarországon pedig leginkább a Duna forrásvidékeként ismert. 

Fekete-erdő

3. Bamberg és a Bürgerstadt

A  Regnitz völgyben, ahol a folyó két ágra oszlik, itt található Bamberg, a régi császárváros és a legfontosabb város Felső-Frankföldön, nagyon jó állapotnak örvend a mai napig. 1993-óta az UNESCO világörökség listáján is szerepel.Külön nevezetessége a régi városháza, de számos remekmű található itt.

Bamberg és a Bürgerstadt

4. Kölni dóm

Németország legnagyobb gótikus katedrálisa, a Kölni dóm (Kölner Dom) Köln leghíresebb jelképe már évszázadok óta. Építése 1248-ban kezdődött és kisebb megszakításokkal több mint 600 év alatt fejeződött be. A Szent Péternek és Szűz Máriának szentelt dóm a székhelye Köln katolikus érsekének. Forrás

Köln advent

5. Königssee és a Berchtesgadeni Alpok

A gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tava, hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó, az egyik legimpozánsabb része Németországnak.

Talán ezért is látogatnak sokan évről évre a Königseehez, amely 8 km hosszú, egészen 1,2 km széles és 602 méterre a tengerszint felett helyezkedik el, mélysége pedig helyenként elérheti a 192 métert is. A tó része a Berchtesgaden Nemzeti Parknak emiatt csak elektromos meghajtású sétahajók közlekednek rajta.

Königssee

6. A Berlini fal

1961-ben kezdték építeni, hogy megakadályozzák a lakosok Nyugatra áramlását. Kettévágott egy várost és jelképe lett a hidegháborúnak. Napjainkban nagyon komoly turisztikai vonzereje van. Szerencsére, sokminden maradt a falból, amiket graffitik borítanak.

 A Checkpoint Charlie a leghíresebb katonai ellenőrzőpont volt a Vasfüggöny berlini szakaszán. 2000-ben az eredetivel megegyező kinézetű épületet állítottak fel az egykori ellenőrzőpont helyén és jelenleg is látogatható.

Berlini fal

7. Neuschwanstein

Neuschwanstein Bajorország dél-nyugati részén, Füssen közelében, egy hegytetőn található. Ez ihlette a Csipkerózsika kastélyt, mely Disneyland látványosságává vált napjainkban. A kastélyt az őrültnek titulált II. Lajos bajor király parancsára építették, akit az építkezés befejezése előtt 1886-ban holtan találtak. Forrás

Neuschwanstein a legtöbbet fényképezett épület az egész országban és Németország egyik legpazarabb látnivalója, mely napjainkban is igen népszerű a magyarok körében is.

Neuschwanstein

8. A Rajna-völgy 

Európa egyik legszebb legjelentősebb folyója. A teljes hossza 1320 kilométer, ez a csodálatos folyó Svájcon és Németországon át egészen a Hollandiáig húzódik. Több, mint 40 kastély és mintegy 60 festői középkori város található a folyó mentén és mind csak arra vár, hogy meglátogassuk, akár hajóval, akár autóval.

Rajna-völgy 

9. Oktoberfest

A müncheni Oktoberfest a legnagyobb Volksfest a világon évente több mint 6 millió látogatóval. Nevével ellentétben az Oktoberfest már szeptember végén elkezdődik és október első hétvégéjéig tart. A fesztivál, mely fontos része a bajor kultúrának, 1810 óta kerül megrendezésre. A sörök és finom ételek rabul ejtik az ide látogató vendégeket, és persze a csinos felszolgáló hölgyek is, akik népi viseletben szolgálnak ki minket.

Oktoberfest

10. Potsdam

Potsdam 300 évvel ezelőtt Európa egyik legpompásabb székvárosává alakult át. I. Frigyes Vilmos és fia, II. (Nagy) Frigyes Vilmos Potsdamban és a város körül valóságos barokk álmot valósított meg, utódaik pedig a klasszicizmus gyönyörű emlékműveivel bővítették a városképet.

Németország egyik legsokszínűbb épitményei találhatóak itt. 1990-ben – akkor még a két német állam közös kérvénye alapján az UNESCO Világörökség részévé vált, melyhez a Sanssouci Parklétesítmény mellett az Új Park, a Babelsberg, valamint kastélyaikkal együtt a Glienicke és a Pfaueninsel tartoznak.

Potsdam

Facebook oldalunk

Facebook csoportunk és utazási fórumunk

Instagram oldalunk

Képek forrása

Szólj hozzá